Václav Pech jun. bude v závěru roku startovat též v zahraničí

Tisková informace Barum Rally teamu, Plzeň, 13.10.2002
V závěru nadmíru úspěšné sezóny čeká Václava Pecha jun., který v tandemu s Petrem Uhlem získal mistrovské tituly České republiky i Slovenska, ještě několik startů v automobilových soutěžích. Kromě závěrečného podniku slovenského šampionátu v Košicích a tradiční účasti na Pražském rallysprintu se uskuteční start této posádky na rakouské soutěži Waldviertel rallye.

„Budeme startovat na této soutěži za Barum Mikona rally team, tedy pod společným názvem obou teamů, za které jsme absolvovali český a slovenský šampionát. Já jsem se zúčastnil Waldviertel rallye v minulém roce a musím říct, že trať je mimořádně náročná a zároveň velmi pěkná. Pro nás to bude další zkušenost a výzva uspět co nejlépe na mezinárodní soutěži s dlouholetou tradicí,“ řekl k připravovanému startu Václav Pech jun.

Celý team přistupuje k tomuto zahraničnímu startu velmi zodpovědně, a příprava proto bude důkladná, před startem se například uskuteční několikadenní testování na Slovensku. Z tohoto důvodu se Václav Pech jun. nezúčastní posledního mistrovského podniku v Třebíči. Ovšem diváci o účast focusu WRC v modrožlutých barvách nepřijdou, řídit ho ale nebude Václav Pech jun. „Po důkladném zvážení všech možností jsme se rozhodli zapůjčit náš závodní vůz Karlu Trojanovi. Ostatně nebude to jeho první start za Barum rally team, shodou okolností právě zde v Třebíči startoval s naším kitovým escortem v závěru loňského roku,“ řekl ke změně posádky hlavní technik teamu Jan Kubíček.

„Karel Trojan je můj rival, ale zároveň také kamarád. Má ještě šanci si polepšit v závěrečném hodnocení šampionátu a jsem rád, že mu můžeme takto pomoci,“ řekl Václav Pech jun.

První seznámení posádky Karel Trojan – Jan Možný s vozem Ford Focus WRC se uskuteční již začátkem tohoto týdne. Karel bude testovat v okolí Berouna a své zkušenosti s řízením tohoto soutěžního speciálu mu bude předávat i Václav Pech jun., než odjede za tréninkovými povinnostmi do Košic.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz