Pech s Uhlem pojedou rallyesprint v Prachaticích

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 10.8.2007
Nečekané obohacení startovní listiny prachatického rallyesprintu představuje účast několikanásobných Mistrů ČR v rallye Václava Pecha jun. a Petra Uhla, kteří se příští sobotu 18.8. zúčastní Rallye Prachatice.

Posádka Euro Oil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel, která má v letošní sezóně za hlavní prioritu obhajobu mistrovského titulu v Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye, se objeví na startu prachatické soutěže v rámci přípravy před nadcházejícím vrcholem domácí sezóny, kterým zcela jistě bude na konci prázdnin Barum rallye. Václav Pech jun. je držitelem mezinárodní jezdecké priority FIA B a podle regulí soutěží ve sprintrallye, kterých je Rallye Prachatice součástí, nemůže v tomto šampionátu bodovat.

„Rozhodli jsem se v Prachaticích startovat hlavně proto, že jsem dostavěli zcela nový Mitsubishi Lancer EVO IX. Potřebujeme jej vyzkoušet, zaběhnout a nastavit podvozek. Původně jsem plánovali test někde v okolí Zlína, ale protože je veškeré zkoušení závodních aut ve Zlínském kraji před Barum rallye zakázáno, vymysleli jsme variantu se startem na prachatickém rallyesprintu. Jsem přesvědčen, že to bude mít větší přínos než kdybychom jezdili po kilometrové trati sem a tam. Určitě to bude mít přínos i pro mě s Petrem, protože jsme závodili naposledy na Horácké rallye, a to bude již téměř měsíc. Potřebujeme hlavně vyzkoušet, zda na voze funguje vše tak jak má při ostrém zatížení. Proto plánujeme odjet při Prachaticích pouze šest rychlostních zkoušek z devíti, abychom nenajezdili až zbytečně moc ostrých kilometrů, které by se mohly projevit na životnosti některých exponovaných dílů,“ vysvětluje důvody své účastni v Prachaticích Václav Pech jun.

Rallye startuje v sobotu 18.8.2007 již v 7:00 z Malého náměstí v Prachaticích a na jezdce čekají tři různé měřené testy, které se jedou třikrát – tedy celkem devět rychlostních zkoušek.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz