Petr Čech se svezl s Pechem před Rallye Hustopeče

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 8.6.2010

Jen tři týdny uplynuly od poslední „stříbrné“ českokrumlovské soutěže Mezinárodního Mistrovství České republiky v rallye a posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. s Petrem Uhlem mají před sebou další, tentokrát jihomoravskou Rallye Hustopeče. „Tato soutěž je jedinečnou rallye v České republice tím, že se jede se na rychlostních zkouškách, které vedou místy vinicemi a mají naprosto odlišný charakter od toho, co doma běžně jezdíme. Často se zde vyskytují šotolinové úseky, které mám moc rád, a to rovněž nebývá u nás obvyklé. Úzké silničky mohou být po vydatných deštích pod nánosy bláta a písku, a to udělá trať hodně náročnou na rozpis, kde musí být tyto nástrahy velmi dobře zaznamenány,“ říká Václav Pech jun., který má již na svém kontě z Rallye Hustopeče jedno vítězství a druhé místo z loňského roku.



Týmové mitsubishi prošlo před závodem důkladnou repasí a nechybělo ani testování, při kterém dokonce došlo i na zábavu. „Po zvýšení výkonu našeho vozu se letos více potýkáme se spolehlivostí některých komponentů, které nás dříve netrápily. I proto jsme minulý týden opět testovali a při té příležitosti jsme svezli i reprezentačního fotbalového brankáře Petra Čecha, který jízdu se mnou dostal k narozeninám od své agentury. S Petrem byla veliká legrace a říkal, že nikdy nic podobného nezažil. Hodně se o rallye zajímal a strávil s námi na testech dlouhou dobu. Na oplátku jsem dostal jeho tréninkový plán na fyzičku. Možná na příští testování za námi přijede už v Super 2000,“ směje se Václav Pech jun.

Posádka EuroOil teamu jako první soutěžní vozidlo se na startovní rampu na náměstí v Hustopečích postaví v pátek přesně ve čtyři hodiny odpoledne. Jezdci i diváci si nočních rychlostních zkoušek užijí dost v závěru první etapy. Cíl soutěže je naplánován na sobotu 12. června v 16:21. Všichni jsou srdečně zváni, přijeďte osobně podpořit posádku EuroOil teamu a užít si neopakovatelné atmosféry Rallye Hustopeče.

www.VaclavPech.cz

EuroOil Cepro Mitsubishi Terbo Castrol DiAndreaLupo Allianz