Pech s Uhlem na Barumce se startovním číslem roku jejich narození

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 25.8.2022

EuroOil team se představí již tento víkend na legendární Barum Rallye ve Zlíně se svojí tradiční posádkou Václav Pech jun. - Petr Uhel a vozem Ford Focus RS WRC.


EuroOil team se svým současným vozem nemůže bodovat do ME a musí startovat až za celým polem „Evropy“. Pech s Uhlem tak otevřou pole vozů jedoucích Národní mistrovství a se svými tradičními rivaly budou svádět souboje s dvouhodinovým zpožděním. Pořadatelé přidělili posádce EuroOil teamu startovní číslo 76, což je ročník narození obou členů posádky, kteří jsou od sebe staří pouhých 5 dnů.

„Účast na Barumce považujeme vždy za něco zvláštního a jistě se jedná o vrchol motoristické sezóny v ČR. Bez nadsázky se dá říci, že je to nejtěžší soutěž, která u nás je. Z předchozích ročníků, kdy jsme zde také startovali hlouběji v poli, již dobře známe výhody a hlavně nevýhody startovní pozice. Letos to máme určitě lepší v tom, že nepojedeme v závěru první etapy proti čelu startovní listiny za tmy, jako třeba v loňském roce. To považuji za zásadní rozdíl v předchozích startech,“ hledá pozitiva dvojnásobný vítěz Barum Rallye Václav Pech jun.

Pořadatelé připravili opět těžkou trať o délce bezmála 625 km. Vše začne tradičně v pátek večer městskou rychlostní zkouškou v ulicích Zlína, kde se opět čeká fantastická atmosféra a desetitisíce skandujících fanoušků. „Pokaždé mi přijde, jako by tahle úvodní vložka byla vyvrcholením celé soutěže. Atmosféra, která tam panuje, proniká až do řvoucího závoďáku a blesky fotoaparátů osvětlují cestu snad víc než přídavná světla,“ popisuje Pech a za EuroOil team zve srdečně fanoušky do Zlína.
Barum Rallye odstartuje v pátek 26.8. v 16.00 hod na Zlínském náměstí a cíl je naplánovaný na neděli v 17.03 hod. tamtéž.

EuroOil Cepro Standox Castrol